Wat is een contra-expertise

Wat is een contra-expertise?

Een contra-expertise is een eigen expert die u kunt inschakelen in het geval van schade. Enkele voorbeelden van deze schades zijn inbraak, water, brand, bouwkundige, storm en letselschade. Kort gezegd is een contra-expert iemand die u inschakelt om uw belangen binnen de grenzen van de polisvoorwaarden zo goed mogelijk te behartigen.

Wat zijn de taken van een contra-expert?

De taken van een contra-expert verschillen niet zo zeer met de taken van een schade-expert. Het grootte verschil is dat de contra-expert door u ingeschakeld is om uw belangen te behartigen. De contra-expert gaat voor u in overleg met de expert die is ingeschakeld door uw verzekeraar. Vanzelfsprekend hebben beide experts zich te houden aan de polisvoorwaarden. Echter worden deze in de praktijk nog wel eens anders geïnterpreteerd.  De grootste verschillen zijn ten opzichte van een schade-expert zijn:

Toegankelijkheid

Een contra-expert is voor u over het algemeen toegankelijker.

Bevindingen delen

De contra-expert deelt eerst zijn bevindingen met u.

Tijd

Een contra-expert heeft normaliter meer tijd om uw schade te behandelen

Contact

U staat rechtstreeks in contact met de door u ingeschakelde contra-expert

Wanneer mag u een contra-expertise inschakelen?

​Als in uw polisvoorwaarden staat dat u recht heeft op een contra-expert en/of eigen deskundige mag u in principe bij het constateren van de schade de contra inschakelen. Dit is vooral aan te raden in het geval van een forse schade omdat uw contra dan vanaf het begin uw belangen kan behartigen. Echter in de praktijk komt het vaak voor dat de contra ingeschakeld wordt na het uitbrengen van het schaderapport door de schade-expert of de afwijzing van de verzekeraar.

 

Kosten contra-expertise

Als in uw polisvoorwaarden staat dat u recht heeft op een contra-expertise neemt uw verzekeringsmaatschappij de kosten op zich en hoeft u zelf niks te betalen.

 

 

Contra-expertise aanvragen

Wil u AdViDex Expertisediensten inschakelen als uw contra-expert vul dan ons contact formulier in en wij nemen op werkdagen binnen 1 uur contact met u op. Geen werkdag of spoed? Bel dan 0546-603 976 en wij behartigen meteen uw belangen. Wilt u meer weten over onze werkwijze kijk dan hier: contra-expertise door AdViDex. Bij vragen neem contact met ons op en wij staan u graag te woord.

Contact opnemen