U bent het niet eens met de schadevaststelling door uw verzekeraar.

Het kan voorkomen dat u een schade heeft gemeld bij uw verzekeraar en u het niet eens bent met de schadevaststelling van bijvoorbeeld een inbraakschade, waterschade of brandschade. Dit kan meerder oorzaken hebben enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Het schadebedrag dekt niet de kosten voor het herstel en/of vervanging
  • Enkele schades worden niet vergoed
  • Enkele spullen worden niet vergoed
  • Er is een waardevermindering toegepast
  • Schade aan uw opstal wordt alleen plaatselijk hersteld
  • Het betreft geen gedekte schade

In veel gevallen stuurt een verzekeraar een schade-expert of hersteller langs om samen met u de schade door te nemen, dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Vervolgens wordt de schade vastgesteld doormiddel van een schadebedrag en u kunt zich hier niet in vinden wat zijn dan uw opties?

Wat kunt u doen als u het oneens bent met uw verzekeraar

U heeft het recht om op kosten van uw verzekeraar een eigen deskundige in te schakelen om de schade nogmaals te beoordelen. Dit traject heet een contra-expertise, een contra-expert is een schade-expert die in is geschakeld door u en in gesprek gaat met de expert van de verzekeraar. Komen deze experts er niet uit dan wordt er een arbiter ingeschakeld en zal deze een bindend advies uitbrengen omtrent uw schade.

Mijn verzekeraar heeft geen expert gestuurd

In de praktijk komt het steeds vaker voor dat de verzekeraar geen schade-expert meer inschakelt maar bijvoorbeeld een bouwbedrijf een offerte voor herstel laat maken of een minimalistisch rapport op laat stellen. Ook in dit geval heeft u recht om een eigen deskundige in te schakelen.

Wilt u meteen een eigen deskundige inschakelen?

Onze ervaren schade-experts helpen u graag verder en zullen u het gehele schade-traject uw belangen behartigen. Schakel ons meteen in via onderstaand formulier en wij nemen binnen 1uur contact met u op. Heeft u een spoedschade bel dan 0546-603 976.

Meer informatie

Contact

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 1 uur contact met u op.